Kako Prepoznati Dobru Advokatsku Kancelariju?

Kako prepoznati da li je advokat, koji ste izabrali da Vas brani, poznat odnosno da li je dobar u svom poslu? Na ovo pitanje bi bilo teže odgovoriti da mi nismo iz ove struke pa tako ne znamo na šta treba obratiti pažnju. Ipak, naše dugogodišnje iskustvo i rad su nam omogućili da prepoznamo dobre advokatske kancelarije i prominentne  advokate. Tokom godina našeg rada, kroz razne slučajeve, uspeli smo da zaključimo da svaki advokat mora da napravi svoje mesto u ovom poslu, odnosno da čeka dobru priliku gde će moći da demonstrira svoje znanje i veštine.

Dobar advokat može predvideti rezultat slučaja

Nakon što mu objasnite osnovne stvari i date podatke, advokat bi trebao da bude u stanju da Vam da približan ishod slučaja o kome se radi. Advokat, koji je imao podrobnu edukaciju, praksu ali i dobre profesore, je u stanju da Vam da profesionalan savet i predloži šta biste trebali da uradite.

Zapamtite da dobar advokat ne sme biti preponosan odnosno pre-samouveren u svoje mišljenje, jer ipak na kraju krajeva, postoji mnogo drugih stvari koje utiču na završni ishod.

Korištenje prostog jezika

Dobar i edukovan advokat zna da kompleksna pravna terminologija može da totalno zbuni klijenta, pogotovu onog koji nije imao dodira sa pravnim stvarima. On treba, prostim jezikom, da klijentu objasni stvar i komplikovane procedure i nazive.

law_clerk_57281542-56a59eb53df78cf7728918e3

Kako bi klijent bio upućen u celi slučaj. Iskusni i dobri advokati će znati da se naoružaju strpljenjem, kako bi svom klijentu objasnili komplikovane stvari. U tome, zapravo, i jeste poenta Vašeg advokatskog angažmana – da narodnim jezikom objasnite komplekse stvari.

Osvrtanje na slične slučajeve

Svaki iskusan i dobar advokat je zasigurno imao slučaj koji je sličan Vašem, te na osnovu njega može otprilike da Vam da nekakvu prognozu slučaja.Naravno, postoje slučajevi koji su jedinstveni, koji se ne sreću često u advokatskoj praksi.

o-LAW-facebook

Adekvatan advokat će, na osnovu referenci sličnih slučajeva u prošlosti, moći da Vam odgovori većinu pitanja. Imajte na umu da svi advokati kreću od nule a vremenom nakupljaju slučajeve, grade ime i proširuju znanje. Ukoliko Vam advokat odmah kaže moguć ishod slučaja, znajte da je imao sličan jedan, odnsno da ima dobro znanje i reputaciju.