Kada Teba Angažovati Advokata?

Ponekada nismo sigurno da li nam zaista treba pomoć advokata, te se libimo da ga pozovemo. U zavisnoti od situacije, nekada ćemo ga pozvati odmah a nekada ćemo dobro razmisliti da li nam treba njegova pomoć, koja uglavnom košta. Naravno, u pogledu pravnih termina i zakonskih regulativa, advokat je neizbežan, pogotovu u slučaju ako se branimo tj.ako smo okrivljeni. Međutim, kako neko, ko nikada nije imao dodira sa zakonom i pravom, može znati da mu je potreban advokat? Ukoliko ste jedan od tih ljudi, obratite pažnju na sledeće stvari koje ukazuju da biste možda trebali angažovati advokata.

Povrede koje imate su ozbiljne

Ukoliko ste imali saobraćajnu nezgodu ili nezgodu na poslu, te ste doživeli povrede koje mogu biti opasne po Vaš život, definitivno Vam treba pravni zastupnik. Advokat, koji se već susretao sa sličnim slučajevima, će biti u mogućnosti da Vam kaže mogući rezultat slučaja, odnosno korake koje trebate preduzeti. Takođe Vam može savetovati ispravne korake koje treba uraditi hronološki.

shutterstock_157163267_legal_angelablog-1200x800

Povrede koje ste doživeli su trajne

Ukoliko doživite tešku saobraćajnu nezgodu i zadobijete trajne posledice, pozovite advokata koji će moći da se izbori sa sudom kako biste dobili odštetu. Umesto da lečenje plaćate sami, prepustite advokatu da Vas vodi na sudu, kako biste dobili slučaj i obezbedili sebi plaćeno lečenje.

Ukoliko ste prouzrokovali nezgodu defektivnim delom automobila

Za ovakav slučaj Vam definitivno treba advokat koji je u stanju da se tuži i nosi sa proizvođačem automobila koji ste vozili, kako bi na osnovu dokaza koji ukazuju na neispravnost vozila (napravljenu od strane proizvođača) mogli da dostave sudu dokaze da Vi niste krivi. Ovakav slučaj je striktno za iskusne pravnike koji su dugo godina u ovom poslu.

criminal-law

Ukoliko imate probleme sa naplatom osiguranja

Ovo je jedan od najdražih tipova parnica za sve advokate. Osiguravajuća društva u većini slučajeva isplaćuju dosta manju sumu novca za povrede od one koja je realna. Advokati su u stanju da tu sumu novca povećaju, te da Vama izbore adekvatno lečenje.

Ukoliko niste upoznati sa zakonskim regulativama i propisima, pogotvu onih koje se tiču osiguravajućeg društva, odmah kontaktirajte advokata kako bi Vam pomogao.